torsdag 1. september 2011

En kort oppdatering ;)

Tok tilfeldigvis i bruk bloggen min for å kunne være med på en konkurranse. Men det var jo litt artig å lese det jeg har skrevet for omtrent 1 år siden. Jeg må si jeg forsatt er på samme spor. Siden sist har jeg også vært innom raw food, vegetarianer, veganer og lav karbo. Det svinger litt frem og tilbake på hvor flink jeg er, men jeg og ungene spiser litt supermat jevnlig. Jeg har chiafrø, hempfrø, gojjibeery, kokosolje, raw cacao, spirulina, chlorella, hvetegress og dronnig honning. Det er mye mer som står på vent på ønskelisten til iherb.com, men jeg må ta det litt og litt nå som jeg er student. Som søtning bruker jeg for det meste stevia, agave, bjørkesøt og litt palmesukker. I en kort periode prøvde jeg meg på å bare spise rå mat. Men det var ikke lett og jeg ble fort sulten etter en smoothie. Etter det prøvde vi å kutte ut kjøtt. Dette holdt vi oss til i flere mnd, og jeg følte meg mer opplagt etter middag. Men problemet var at vektnålen rikket seg ikke, og det syns jeg er litt deprimerende så lenge jeg spiser sundt. Jeg fant ut at når vi ikke spiste kjøtt, ble det i stedet bytte ut med veldig mye karbohydrater, og det jeg egentlig begynner å komme frem til er at jeg er en veldig følsom for karbohydrater. Jeg må ha proteiner, proteiner og proteiner. Karbohydrater i hvilken som helst form er ikke bra for meg i det hele tatt. og det var først nå som jeg kuttet så mye jeg klarer, at nålen gikk litt den rette veien. Den siste tiden har jeg spist en hel haug med omelett. Jeg spiser en en del ost, spekeskinke, rømme, salat, kylling, kjøtt, grønsaker og nøtter. Det høres helt feil ut, men det er på tide og innse at vi er forskjellig. Noen trenger ditt og noen trenger datt. Brødet og bananen som det har gått mye av i huste her, er nå blitt fyfy for meg. Ungene spiser det selvfølgelig, men jeg må kutte det mest mulig ut. Snop, junk, halvfabrikata, brus osv. er ikke noe særlig stort problem lenger. Det kjøper vi så og si aldri og har det sjeldent i hus. Problemet mitt er når jeg får det servert på besøk. Jeg syns fremdeles melkesjokolade og salt chips er fantastisk godt. I helgene har vi bytte ut lørdagskosen fra e-stoff snop til oppskjært frukt som vi dipper i smeltet 70 % sjokolade og popper popcorn på kokosolje og himalaya salt. Ungene elsker også smoothiene mine, og der sniker jeg alltid inn litt hempfrø, chiafrø, hvetegress, gojibær og kokosolje. Men dette nytter ikke å servere andre barn. De rynker fort på nesen så lenge de ikke har blitt vandt med det. Nå har jeg også investert i en billig ismaskin, så nå blir helgekosen suplert med det også.

Det eneste som mangler nå er å komme skikkelig i gang med trening. Der skorter jeg lett og det blir med litt innimellomå her har jeg nok å jobbe med.

Jeg er som sagt også blitt student igjen for å gjøre meg ferdig med lærer studiene. Jeg har det siste året igjen før jeg kan kalle meg adjunk. Året jeg jobbet som lærer gikk over all forventning, og jeg overasket meg selv flere ganger. Jeg kan virkelig mer en hva jeg tidligere har trodd om meg selv. Så troen på meg selv kommer også sakte men sikkert krypende. Utfordringer og mestring er den eneste veien til tro på seg selv. Det er bare til å hive seg ut i ting og finne ut at klart jeg kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar