Her vil jeg bare vise litt hva jeg susler med på kjøkkenet om dagen. Midt i eksamentiden kastet jeg noen frø oppi noen blomsterkasser jeg hadde. Det var cherrytomater, paprika, basilikum, ruccola og rapidsalat. Nå har de vokst opp og jeg har ingen anelse om hva jeg skal gjøre med dem. Jeg vet de må prikles og settes over til noen større potter eller bed. men mine fingre er ikke så veldig grønne og jeg har mange mislykkede forsøk bak meg fra tidligere. Her ser du i allefall hvor langt de har kommet til nå. Ruccolaen ser heller litt stusselig ut, men resten ser bra ut.
Ellers så har jeg noen frø til spiring også. Jeg drev mye med det før, men det har stagnert en stund nå. Nå kastet jeg bare oppi det jeg hadde igjen, og det var ikke så mye. Men jeg liker veldig alfalfa spirene og karsespirene. Det var det jeg hadde igjen her. Jeg hadde noen mungfrø også, men de liker jeg ikke i det hele tatt, så de lot jeg ligge.
 |
Her er det bananer, bringebær, blåbær, rismelk og kokosmelk/krem. |
Jeg er også helt hekta på kokossmoothi om dagen. Det er så godt! Det blir nesten som iskrem. Dette var frokosten min i dag. Ungene fikk brødskive i tillegg. Honning er favorittpålegget deres om dagen. Jeg har enda ikke bestemt meg for om honning er bra eller ikke, så det får de forsatt.
Akasie honning er vel bra? Noah får honning. Det er naturlig, og da tenker jeg det er bra. Leste på skinkepakken fra Gilde under frokosten= 3 e-stoffer! Samme på servelaten, hamburgerrygg osv. osv.! Ja til Honning, ja til økologisk.. nei til e-stoffer..men det er jo jaggu nesten umulig å holde seg unna, så sant man ikke har FEIT FEIT lommebok, og kan kun velge økologisk!;)
SvarSlettJa jeg tror honning er bra i små daglige doser. Jeg vet faktisk ikke om den honningen vi kjøper på butikken er råeller ikke? Og hvorfor er Akasie honning bedre en andre? Et område jeg må lese litt mer om. Kommer tilbake med info når jeg har funnet ut litt mer.
SlettOg ang. E-stoffer og annen skit, så er kostholdet vårt blitt ganske så ensidig på brød og pålegg fronet. Nå er det jo sånn at det alltid vill være raskets å smøre en brødskive til trøtte og sultne unger. Det er også mest praktisk og hendig i matpakken, og minst tidkrevende. Den dagen jeg kommer på noe tilsvarende som ungene i tillegg spiser, bytter jeg det lett ut. Men til nå har jeg ikke funnet noe uten å stå timer på kjøkkenet kvelden i forveien. men pålegget blir lite variert pga.det er så mye dårlig å velge mellom. Nå er jeg ikke noe ekspert på tilsettningstoffer, men jeg finner ikke et rent kjøttpålegg.Jeg fårikke lenger til å kjøpe vanlig pålegg når jeg handler. Det byr meg så karftig i mot, så det vi ender opp med er: Bananer, økologisk syltetøy, hvitost, brunost og honning. Ungene er jo storfornøyd med søte pålegg, men jeg kommer ikke på noe annet som er greit å kjøpe. Jeg er åpen for innspill på dette området, men ungene er også kresne. De liker det best når det er søtt. Eller en annen ting som de to eldste liker, er faktisk eple på skiven. Men det er heller ikke praktisk i matboksen, siden det blir så fort brunt og uappetittelig. Men jaja, jeg finner vell ut av det etterhvert. Jeg får skrive mer om hva jeg finner ut av dette også