Jeg er skrekkelig dårlig på å lage fiskemat, men siden jeg nå har prøvd meg, kan dere lære av min erfaring. Jeg har aldri fått dem til å se så flott ut før, men dessverre ble konsistensen som sprettballer. Jeg tok oppi alt for mye potetmel. Etter jeg hadde stekt dem i går tok jeg dem med til min kjære Mormor. Hun er langt i fra kresen og vi spiste dem med raspet gulerot, kokt potet og remulade. Et skvis med sitron over frisket opp. Smaken var det ingen ting å si på, til tross for at de var litt fast i fisken.
Men det jeg gjorde ( som du ikke bør gjøre) var som følger:
Jeg skar opp løk i store biter og hev dem opp i foodprosessoren. I tillegg tilsatte jeg hvitløk, fersk ingefær og lime, men dette er valgfritt. Jeg elsker alt med sitron og lime, og liker tanken på litt ekstra helsegevinster i matlaging (det kan nok dessverre bli litt uheldige kombinasjoner av og til).
Etter løken var kjørt, hev jeg fisken oppi. Kjørte igjen til det var blitt en fin farse. Det var herfra det begynte å gå galt, for jeg leste på en slumpoppskrift der det stod at jeg skulle ta så mye potetmel at den ble for fast, å så skulle jeg spe den ut med melk igjen etterpå. Det viste seg å være alt for mye potetmel. Jeg kan tenke meg at det holder lenge med 1-2 ss oppi en full foodprosessor. Jeg hadde sikkert 2 dl. Etter å ha spedd den ut med melk (andre alternativ for melkeallergikere) hev jeg oppi salt og pepper. Muskat hvis du liker det. Jeg bruker rosa Himalayasalt og grovkvernet pepper. Bare pass på at det blander seg godt i hele farsen.
Jeg formet dem til runde boller som jeg klappet ned. Greit å ikke ha dem for store for å få dem skikkelig gjennomstekt. I stekepannen brukte jeg en blanding av smør og olivenolje på middels svak varme. Tålmodighet er et nøkkelord under stekeprosessen.
Til neste gang kommer jeg til å gjøre disse endringene:
ca 800 g fiskefilet ( alt etter fangst, men det var det jeg hadde nå)
2 gule løk
2 ts salt
1,5 ts pepper
0,5 muskat
2 ss potetmel
ca. 2 dl melk
Jeg vil også steke dem i Chee
( smør som blir smeltet i vannbad og skilt fra det hvite grumset som legger seg i bunn. Da er alt det sunne i smøret igjen og det tåler steking uten å bli omgjort til usundt fett)
Det er fort gjort å lage og i India bruker de mye av dette. Det er det blanke som er bra til å steke med. |
Denne gang ble det lyr |
lime og ingefør var godt oppi det, men tror jeg lager tradisjonelle fiskekaker neste gang |
jeg er glad i løk, men det holder nok med 2 små løk eller 1 stor |
jo finere det blir malt, jo mer barnevennlig blir det |
Konsistensen ser bra ut så langt |
Jeg var ganske kry på dette stadiet, før jeg hadde smakt dem |
Utseendemessig ser de like flott ut som de en får kjøpt. |
Ble litt skuffet når jeg smakte på dem ja, men gir meg ikke så lett. Neste gang blir de perfekt. En må ofte feile for å lære |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar