Jeg har heller ikke så mange helger til rådighet denne sommeren, siden jeg jobber annenhver helg. Jeg vil derfor få mest mulig sommer ut av de jeg har. I sommer står sosiale samlinger, og lange vinkvelder høyt på ønskelisten. Så hvis jeg skal få til det, kreves det planlegging her også. Det som ofte skjer er at helgen kommer før du vet ordet av det, og det blir for kort varsel for alle å komme på besøk. De fleste jeg kjenner er avhengig av å fikse seg barnevakt, og hvor vanskelig det er, vet jeg alt om.
Jeg er også lei av å hele tiden ikke vite hva vi skal ha til middag. Vi har laget ukesmenyer før, og det har vært veldig greit å slippe å tenke på dette hver eneste dag. Men nå skal jeg begynne med det igjen også. Det er deilig at livet endelig kan få litt struktur og rutiner igjen. Det har ikke vært mye av det i året som har gått. Da har det bare handlet om å få gjort mest mulig på kortest mulig tid. Nå når jeg tenker tilbake, skjønner jeg ikke hvordan vi har klart det en gang. Siden sommeren 2011 har vi kjøpt hus, pusset opp, shinet opp, flytte, solgt hus, 180% skolegang og opp til 50 % jobb i perioder. Espen har hatt 120 % jobb. Så ja, travelt er bare forbokstaven. Helger sammen vet vi nesten ikke hva er lenger, for enten har han vært på jobb eller så har jeg jobbet. Men nå er dette over, og vi skal endelig få litt mer tid sammen også.
Derfor er det viktig for meg å få litt struktur på ting igjen. Jeg må lage meg nye hverdagsrutiner som gjør det lettere å spise sunt og trene. Her ser du menyen for denne uken jeg har laget. Alle oppskrifter er vegetarisk untatt grillen på st.hans. Alt er også lagt fra bunn av utenom grove tortillalefser til fahitasen. Alle oppskrifter finner du her: http://veg-veg.no/
Måltid uke 25 |
Mandag | Tirsdag | Onsdag | Torsdag | fredag | lørdag | Søndag |
frokost | Knekkebrød medtunfisksalat | smoothie | Frokostgranola, banan, frukt og rismelk | smoothie | smoothie | Stekt egg og bønner i tomatsaus | |
lunsj | salat | Stor salat frukt |
Salat | Middag til lunsj.lage en stor lasagneform med skavladerkål | Egg og laks | Paprikagryte m/ quinoa og salat. | |
mellom | Halv melon | frukt | Smoothie | frukt | frukt | smoothie | |
middag | Lettlagd indisk grønnsaksrett. Stor salat | Gratinert tortilla med guakamole, salsa og rømme | Stroganoff med brokkoli, salat og potetmos |
Medbrakt rester av middag på jobb | Grille hjemmelaget hamburgere og banan med indisk youghurtkrem | Paprikagryte | |
kvelds | Tunfisksalat og salat | Frukt og te |
Frukt og te | salat | popcorn | Frokostblanding, eple og kanel telatte | |
Lage sjokoladepålegge, frokostblanding og eplemos | lage kjeks, humus, soltørket tomatpesto, grove hamburgerbrød og hamburgere) | ||||||
Mine ( Dette gjelder bare meg) kostholdsregler som jeg prøver å holde uten å bli hysterisk, er som følger:
- Ingen tilsatt sukker
- bare sunne søtninger
- minst mulig kornprodukter
- minst mulig pasta og ris
- minst mulig kjøtt
- mest mulig frukt og grønt
- moderat med melkeprodukter
- mest mulig raw food
- ingen halvfabrikata og poseprodukter
- minst mulig salt
Jeg spiser både brød og kjøtt innimellom, det er derfor jeg sier minst mulig. Jeg kan som sagt aldri bli slavisk på noe som helst. Men sukker i form av snop, har jeg vært flink med siden februar. Jeg har holdt meg ca 90 % borte til nå. Det største problemet mitt nå som sommeren kommer er faktisk iskrem. Så her må jeg nok sette i gang og finne en is som fungere godt som erstattning,
Nå skal jeg ha meg en Chai latte før leggetid. De har forresten masse gode teer på Søstrene Grene i Haugesund. Der selger de også masse økologisk snop. De bruker bare rørsukker og økologisk frukt til å lage ekte godteri med. Jeg spiser det ikke, men det er perfekt til ungenes lørdagsgodt.
Ha en fin kveld :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar