tirsdag 19. juni 2012

Sjokoladepålegg og indisk gryte

I dag har jeg laget sjokoladepålegg. Dette gjør jeg for å få litt mer å velge i, og for å bevise til Maja at mat er godt selv om det er sunt. Hun klager seg ofte over at ALLE har nugatti på skiven i klassen hennes. Det velger jeg å tro er heller tvilsomt, men uansett, nå kan hun også får det.

Her er oppskriften min. Det finnes mange varianter av denne på nett også.

Jeg hadde en pose mandler på 250 g og to store skjeer med salte cashewnøtter oppi kjøkkenmaskinen. Dette knuste jeg helt til fettet begynte å skille seg ( slik kan en lage alt slags nøttesmør). Det tar ca. 15. 20 min, og krever at en stopper og får det ned til knivene av og til.

Mens mandelsmøret gikk, tok jeg stenene ut av 6 store dadler og la dem i en kopp med vann.

Etter at mandelsmøret er ferdig kastet jeg dadlene oppi røren, i lag med litt av bløtevannet. Deretter tilsatte jeg kakaopulver ( her skulle jeg helst hatt 100 % rå Kakao, men det har jeg ikke, så da bruker jeg bare fairtraid sin brente kakao) stevia og yaconsirup. Dette bare smaker jeg til, men sånn ca. 2 ss kakao, 2 ts stevia og 1 ss yaconsirup.







Miks godt sammen til passelig konsistens og til at alt er blandet. Ha over på et lufttett glass og sett i kjøleskapet.

Gjett om det er tre unger som blir glad for matpakken sin i morgen.

Jeg for min del tar rester etter middagen i dag, som var indisk grønnsaksgryte. Dette funket greit , men jeg har smakt bedre.



En lettlagd indisk grønsaksmiddag med salat
2 gulrøtter
1 squash
1/2 blomkål
2 tomater
1 ts spisscumin
1 ts sorte sennepsfrø
1 ts fersk, raspet ingefærrot
1/4 ts hing-pulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts chillipulver
2 ss olje eller ghee (planteghee for veganere)
1 ts sukker

Skjær grønnsakene i biter og dampkok dem. Ta gheen i en gryte og varm opp. Når gheen er skikkelig varm tas sennepsfrøene, karve og ingefær oppi. Sennepsfrøene skal "poppe" og karvefrøene skal brunes lett. Ta så i pulverkrydderne, som bare skal steke noen sekunder. Så tar du i grønnsakene og varmer mens du rører rundt. Ta i salt og sukker og eventuelt en skje med rømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar