fredag 15. juni 2012

Hjemmelaget og sunn Bounty konfekt

Siden Fotballen forsatt regjerer i huset her, har jeg tid til å sette meg inn i bloggverden og sysle på med mitt. Jeg tenkte jeg skulle begynne min bloggkarriere med å lage den berømte bloggsjokoladen Bounty. Jeg må innrømme at det var det som gjorde utslaget for min del i starten av mitt sunnere liv. Når jeg fant ut at jeg kunne være sunn, men likevel kose meg med sjokolade, ja da var det lykke. Det finnes tusenvis av ulike varianter av denne oppskriften, på mange ulike blogger. Men siden jeg ikke er så glad i følge oppskrifter, tok jeg det på slump ut i fra hva jeg hadde. Denne måten å lage mat på, er min samboers store fortvilelse. Det fungerer vanligvis bra for meg, men jeg er nok redd han er sterkt uenig. Jeg er kanskje ikke noe kokk, men matgleden er der, og det er det viktigste.

Det jeg hadde oppi var:

En halv kopp stiv kokosmelk
ca 70 g. kaldpresset kokosolje
ca. 150 g kokosrasp
2 ss yaconsirup
1 ts agavesirup
1 ts stevia

Dette rørte jeg sammen med en gaffel og trykket det ut i en firkantet form. Jeg la det i fryseren og etter noen timer tok jeg det opp. Jeg tinte det litt, rutet det i biter, før jeg hev det i fryseren igjen. Når jeg tok det opp igjen var det lett å skille rutene i fra hverandre utenat de gikk i stykker.

Nå smeltet jeg 70 % kokesjokolade på svak varme i en liten panne. Der legger jeg en og en bit oppi og fisker dem opp med en gaffel, som jeg dunker godt av før jeg legger dem på bakepapir.

Jeg skulle aller helst ha laget min egen rå sjokolade, men siden min studenttilværelse fremdeles har ringvirkninger på økonomien, har jeg ikke tatt noen bestillinger på Iherb enda. Men 70 % sjokolade er det nest beste, og med tanke på hvor mektige disse er, er det umulig å spise for mye. Det holder plenty med 1-2 biter.

Her er noen bilder av prosessen




Her lar jeg sjokoladen renne godt av. Det hjelper å dunke gaffelen i gryten

Måtte prøvesmake underveis. Nam!

Masse sjokolade, nok til å ta dekke kosen i lang, lang tid.

Maja elsket dem også. Her koser hun seg med å skrape gryten ;)
Det tok meg en time å dyppe alle sjokoladene, men her har jeg minst en måneds forbruk av sunn og næringsrik sjokolade til både meg og ungene. I morgen skal vi også ferie min supre mormors 80 års dag. Siden det mest sannsynligvis blir mye kake, så kan jeg kose meg med mine godbiter i stedet. Det er trikset for å være avholds på sukker. De gangene jeg har planlagt og tatt med mitt eget hjemmelaget og sukkerfrie snop, så er det ikke vanskelig i det hele tatt. Det er verre de gangen jeg ikke har noe med. Da er selvdisiplinen lav og jeg har hatt tendens til å glippe litt. Jeg er alt for glad i å kose meg, derfor er det viktig å ha noe på lur i slike situasjoner.
En liten skål med hvite bobler for min gjenopprette blogg :)

1 kommentar:

  1. Jeg elsker Bounty konfekten! Husk at du kan fryse ned kokosfyllet hvis det blir for mye! :) KLEM<3

    SvarSlett